Social Media

O Μενέλαος Μποκέας γεννήθηκε το 1982 ως το πρώτο παιδί του αείμνηστου δικηγόρου Σωτήρη Μποκέα και της εκπαιδευτικού Μαρίνας Ξημέρη. Μεγάλωσε στην Αγία Μαρίνα (Τσαλικάκι Γαζίου), όπου ζει με την οικογένειά του μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Άννα Περάκη, Τεχνολόγο Περιβάλλοντος και έχουν αποκτήσει ένα γιο 2 ετών, τον Σωτήρη. Η σύζυγός του έλκει την καταγωγή της από τη Δαμάστα Μαλεβιζίου.

Σπουδές

Απόφοιτος του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, εισάγεται στη Σχολή της πρώτης του επιλογής, το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Φιλοσοφικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ως ανήσυχο πνεύμα, θέλησε να εμβαθύνει ερευνητικά στη μελέτη της ελληνικής γλώσσας, επιλέγοντας την κατεύθυνση σπουδών της Γλωσσολογίας.

Πολύ γρήγορα οι ανθρωπιστικές αξίες τον οδήγησαν στην αναζήτηση νέου ερευνητικού πεδίου, πάντα με βάση τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Τον κέρδισε ο τομέας της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, αποκτώντας το Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών “Master of Science (MSc) in Strategic Human Resources Management” από το διακεκριμένο ALBA Graduate Business School.

Θερμός υποστηρικτής της δια βίου μάθησης συνεχίζει να εξειδικεύεται ερευνητικά σε γνωστικά πεδία που άπτονται των επαγγελματικών και ακαδημαϊκών αναζητήσεών του, αφού πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα ακόμη Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής κι Επικοινωνιών», από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σταδιοδρομία

Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού (HR Manager) στο γνωστό Ξενοδοχειακό Όμιλο Sbokos Hotel Group, ξεκινώντας ως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ξενοδοχείου 5* αστέρων Blue Palace, a Luxury Collection, Resort & Spa, Crete στην Ελούντα.

Αποτελεί τακτικό μέλος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΕ).

Παράλληλα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Συμμετέχει ως ειδικός εμπειρογνώμων εισηγητής σε διεθνή κι εθνικά συνέδρια, φόρουμ και ημερίδες Διαχείρισης & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Κοινωνική δράση

Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη δράση και ασχολήθηκε με όλες τις βαθμίδες συνδιοίκησης, εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές του στα Συλλογικά Όργανα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκλέχτηκε από τους φοιτητές όλων των Σχολών του Πανεπιστημίου να συμμετέχει ως ο εκπρόσωπός τους στο Πρυτανικό Συμβούλιο. Παράλληλα, συμμετείχε στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης ως ο εκπρόσωπος των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής. Την ίδια περίοδο διετέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ρεθύμνου.

Από την αποφοίτησή του μέχρι σήμερα λειτουργεί ως ενεργός πολίτης, αφοσιωμένος στα κοινά, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του στη συμμετοχή σε επιστημονικές επιτροπές και ομάδες εργασίας για την επίλυση κοινωνικών θεμάτων.

Πιστεύει στην αριστοτελική έννοια της πολιτικής ως ενεργούς συμμετοχής και την αντιμετωπίζει ως πεδίο που μπορεί να επιφέρει δημιουργικές αλλαγές σε κάθε κοινωνία, αναδεικνύοντας την αξία που πρέπει να αποδίδεται στον Άνθρωπο.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2015 υπήρξε Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Συμπαράταξη.