Το άλμα του Μαλεβιζίου στο μέλλον και τα γερά θεμέλια στο παρόν σε … 19 σελίδες!

Το πρόγραμμα του συνδυασμού του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα “Το Μαλεβιζι μπορεί!” αποτελεί τον καθρέπτη των έργων και των παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν αλλά και το όραμα για το Μαλεβίζι του 2030+

Το έργο και ο σχεδιασμός του συνδυασμού “Το Μαλεβίζι μπορεί!” του Δημάρχου Μαλεβιζίου και εκ νέου υποψηφίου Μενέλαου Μποκέα ξεδιπλώνεται στις σελίδες του προεκλογικού εντύπου, που έχουν στα χέρια τους οι δημότες αυτές τις ημέρες.

Το Μαλεβίζι του 2030+

Η παράταξη της δημοτικής αρχής ανατρέχει στην πορεία της τελυταίας τετραετίας: επικοινωνεί την τοποθέτηση των στέρεων βάσεων, αλλά και τον σχεδιασμό της προκειμένου να γίνει το αναπτυξιακό άλμα προς το μέλλον.

Επτά πυλώνες, με ορίζοντα το 2030+, καθιστούν το Μαλεβίζι ισχυρό, ανταγωνιστικό, πράσινο και παραγωγικό. Έναν τόπο γεμάτο φως, για όλους!

Οι μάχες δόθηκαν και δίνονται με διαφάνεια, συνέπεια, αποφασιστικότητα, επιμονή και πνεύμα συνεργασίας.

Από το 2019, παρά τις διαδοχικές κρίσεις και τις αντιξοότητες, το Μαλεβίζι όχι απλά άντεξε, αλλά εξελίχθηκε και βρίσκεται πια στο επίκεντρο των αναπτυξιακών προοπτικών που διανοίγονται στην Κρήτη.

Με ευελιξία και άμεσα αντανακλαστικά, ως ισότιμος συνομιλητής στα μεγάλα κέντρα των αποφάσεων, ο Δήμος Μαλεβιζίου κατάφερε να εξασφαλίσει 50 εκατομμύρια ευρώ για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που χρειάζεται και εγγυώνται ένα μέλλον ευοίωνο και αισιόδοξο για τις επόμενες γενιές.

Ένας Δήμος… πρωταγωνιστής των εξελίξεων

“Τα τελευταία τέσσερα χρόνια -μαζί- περάσαμε και ξεπεράσαμε πολλά”, υπενθυμίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

“Ενωμένοι, όμως, τα καταφέραμε. Απελευθερωμένοι, πλέον, από τους περιορισμούς της πανδημίας στρεφόμαστε στην καθημερινότητα με μεγαλύτερη ένταση, γνώση και εμπειρία.

Παρά τις κρίσεις… αντέξαμε. Στηρίξαμε την κοινωνία, ψηφιοποιήσαμε τον Δήμο, διακριθήκαμε πανελλαδικά. Δουλέψαμε και δουλεύουμε στο φως”.

Στις πρώτες σελίδες του προγράμματος της παράταξης “Το Μαλεβίζι μπορεί” δεσπόζει το έργο στην Ελευθερίου Βενιζέλου: Το Γάζι, έδρα και “καθρέπτης” του Δήμου, σταματά να είναι πέρασμα: γίνεται προορισμός, μία πόλη σύγχρονη και προσβάσιμη για όλους.

Δυναμικές και εμβληματικές παρεμβάσεις, όπως το έργο ολοκληρωτικής ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου που ξεκινά, η αλλαγή του παραλιακού μετώπου, η αναμόρφωση των συνοικιών και των οικισμών δίνουν νέα δυναμική.

Ιστορικής σημασίας είναι και η κυβερνητική δέσμευση για κλείσιμο του εργοστασίου της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Για πρώτη φορά επετεύχθη συμφωνία ανταποδοτικών οφελών, με το ποσό – ρεκόρ των 46 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΑΔΜΗΕ.

Καθιστώντας το Μαλεβίζι ρυθμιστή και πρωταγωνιστή των εξελίξεων, η δημοτική αρχή του Μενέλου Μποκέα πέτυχε την εξαίρεση της χερσαίας ζώνης των Λινοπεραμάτων από το πακέτο πώλησης του ΟΛΗ.

“Καθαρά – Δυνατά – Ψηλά”

Ο Δήμος άλλαξε επίπεδο: Έγινε πράξη η αξιοποίηση του Αλμυρού, με τη σύνδεση της πηγής απευθείας με τα δίκτυα ύδρευσης! Εξασφαλίζονται οι απαραίτητες ποσότητες νερού για τους δημότες και τους επισκέπτες.

Η εξοικονόμηση πόρων γίνεται με όρους κοινωνικής πολιτικής και πράσινης ανάπτυξης.

Σε πρώτο πλάνο έρχεται η κυκλική οικονομία και η αναβάθμιση του στόλου καθαριότητας, καθώς και η δημιουργία σύγχρονων χώρων άθλησης.

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο αυξάνει την ανθεκτικότητα του Μαλεβιζίου,.

Ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική δίνει επίσης η πολιτιστική ανάδειξη του Δήμου.

Προτάξαμε τη σύνθεση, τη συνεργασία και τη συνεννόηση, διεκδικώντας τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις” δηλώνει ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

“Κάναμε το Μαλεβίζι ανταγωνιστικό και το φέραμε πολλά βήματα πιο κοντά στο Μαλεβίζι που αξίζουμε” υπογραμμίζει, δεσμευόμενος προσωπικά πώς “τα επόμενα βήματα θα είναι πάντα καθαρά, θα είναι πάντα δυνατά και θα μας πάνε μόνο ψηλά. Γιατί αυτές είναι οι αξίες που μας κάνουν περήφανους. Και αυτό το καθήκον είναι πάντα ο οδηγός μας”.