Μεν. Μποκέας: Μαζί στην περήφανη Ροδιά!

Μεν. Μποκέας: Μαζί στην περήφανη Ροδιά!

17 Σεπτεμβρίου 2023 | Δραστηριότητα | Δεν υπάρχουν Σχόλια

Σε ένα εμβληματικό τοπόσημο της Ροδιάς, τον Πύργο Καλλεργών είχε σήμερα ένα ζεστό ανοιχτό διάλογο με κατοίκους και φορείς ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και επικεφαλής της παράταξης «Το Μαλεβίζι Μπορεί!», παρουσία των μελών του συνδυασμού.

«Μαζί στην περήφανη Ροδιά. Εδώ όπου η ομορφιά του τοπίου συναντά την ομορφιά των κατοίκων. Ανοιχτή συζήτηση σε ένα μνημειακό τοπόσημο. Τον Πύργο Καλλεργών. Την ενετική έπαυλη για την οποία καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το σημαντικό έργο της αποκατάστασης και ανάδειξής της σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής. Προχωράμε βήμα – βήμα σε συνεργασία με την Αρχαιολογία για τις αναγκαίες μελέτες.  Εδώ, δίπλα στον παρακείμενο ναό της Θεοτόκου που η ιστορία λέει ότι έδωσε το όνομά του στο χωριό, συμφωνήσαμε ξανά με τους περήφανους Ροδιανούς ότι θέλουμε το Μαλεβίζι να ρίχνει φως στην ιστορία και τον πολιτισμό που γέννησε αυτός ο τόπος. Και μαζί να ρίχνει φως στη ζωή και το μέλλον όλων. Όπως πράττουμε, με:

  • τη μείωση κατά 20% των δημοτικών τελών που εφαρμόσαμε στη Ροδιά, ως ανάχωμα στην ακρίβεια.
  • την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου, την πλήρη ανακαίνιση του νηπιαγωγείου, αλλά και τις παρεμβάσεις προσβασιμότητας ΑμεΑ στα σχολικά κτίρια, που μελετήσαμε, εντάξαμε σε χρηματοδοτήσεις, εκτελέσαμε και ολοκληρώσαμε.
  • την ανάπλαση της Πλατείας και των παρακείμενων οδών, που βρίσκεται σε εξέλιξη έπειτα από διαβούλευση με όλους τους φορείς, υπογειοποιώντας ταυτόχρονα τα δίκτυα της ΔΕΗ και μεριμνώντας για προσβασιμότητα ΑμεΑ, φωτισμό, υπόγειους κάδους και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
  • το έργο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας που ολοκληρώσαμε στη Ροδιά, αλλά και την υπό δημοπράτηση εμβληματική παρέμβαση στην αγροτική οδοποιία του Μαλεβιζίου με 2.000.000€ από το πρόγραμμα Τρίτσης.
  • τη νέα μελέτη που εκπονήσαμε για το Πολιτιστικό Κέντρο Ροδιάς
  • τις λιμενικές μελέτες που δημοπρατούμε άμεσα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Φιλόδημος για το Αλιευτικό Καταφύγιο Ροδιάς, την αντικατάσταση του εξοπλισμού του καταφυγίου με το διαγωνισμό που έχουμε σε εξέλιξη, αλλά και τις έτοιμες μελέτες για έργα επέκτασης και αναβάθμισης του καταφυγίου για τα οποία διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις.
  • το στρατηγικό αναπτυξιακό μας στόχο για την αδειοδότηση Υδατοδρομίου. 

Είναι οι συζητήσεις ουσίας που χαιρόμαστε να κάνουμε με τους Μαλεβιζιώτες. Γιατί, μαζί, ενωμένοι, ενεργοποιούμε δυνάμεις και προχωράμε μπροστά. Έτσι δημιουργούμε διαφορετικές κοινωνίες. Με τη συμμετοχή όλων», ανέφερε ο Δήμαρχος, Μενέλαος Μποκέας, δεχόμενος ο ίδιος και τα μέλη του συνδυασμού τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.